Passeig del 22 de Juliol, 512, local, Terrassa (08222)

És un barri de Terrassa, centrat al voltant de la plaça de Catalunya (a l’extrem nord) i de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa. El sector occidental del barri pertany a la parròquia de Sant Josep de Can Palet, mentre que l’oriental depèn de Sant Cristòfol de Can Anglada. Està limitat al nord pel passeig Vint-i-dos de Juliol (l’antiga via del ferrocarril Barcelona-Manresa de la RENFE), al sud pel carrer de Richard Wagner, a l’est per l’avinguda de Barcelona, i, a l’oest per la carretera de Castellar i el carrer Colom.

La festa major🎉 és l’11 de setembre.

HISTÒRIA🗃:

L’edificació més antiga del barri és l’Escola d’Enginyeria de Terrassa, obra de Lluís Muncunill i Parellada i Josep Domènech i Mansana inaugurada el 1904. El 1921 l’arquitecte municipal Melcior Vinyals ja definia aquesta àrea de la ciutat com el barri de Can Gorgs, pel mas situat a l’est de l’actual plaça de Catalunya, al començament del carrer de Jacinto Elias, enderrocat arran de la urbanització de l’avinguda de Barcelona, ​​que va partir el mas.

LLOCS D’INTERÈS:📍

1 – L’Escola Industrial🏭, edifici modernista situat al carrer de Colom, antic Palau d’Indústries i actualment Escola d’Enginyeria de Terrassa (ETT), centre adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

2- El Vapor Universitari📖, modern edifici rehabilitat per Eduard Broto (1995), aprofitant les instal·lacions de l’antiga fàbrica Hilabor. Fa marxada també del campus universitari. Comprèn, entre d’altres, la Residència d’Estudiants i l’Institut de Recerca Tèxtil de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT), el centre de la UNED a Terrassa i l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI).